Beszállítók 69 százalék: kilőtt a Lear profitja

69 százalék: kilőtt a Lear profitja

autopro.hu/B.B. | 2016.04.29 11:35

69 százalék: kilőtt a Lear profitja

Óriási növekedésen ment keresztül az autóipari beszállító nettó árbevétele az első negyedévben, a cég máris módosította idei üzleti várakozásait.

Hirdetés

Az utóbbi évek legerősebb negyedévén van túl az elektronikai alkatrészek és ülések gyártásával foglalkozó Lear. A vállalat profitja 2016. január és március között 69 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményeit: a tavalyi 147 milliós érték után idén 248 milliód dollárra emelkedett a cég nettó bevétele.

A teljes, értékesítési árbevétel 4,7 milliárd dollárra emelkedett, ez 4 százalékos bővülésnek felel meg. A kiemelkedő eredmények a vállalat első embere, Matt Simoncini szerint visszatükrözik mindazokat az erőfeszítéseket, amit az utóbbi időszakban termékfejlesztés és a költséghatékonyság terén hajtottak végre.

A Michigan állambeli üléseket gyártó divízió bevételei 3 százalékkal 3,6 milliárd dollárra, az elektronikai üzletrészé pedig 2 százalékkal 1,1 milliárd dollárra emelkedett. Az Automotive News szerint az árbevétel-növekedést az árfolyamok kedvezőtlen alakulásra ellenére is sikerült fenntartani.

A legfontosabb piacokon tapasztalható keresletnövekedés, illetve a rendkívül sikeres első negyedév hatására a Lear máris módosította 2016-ra vonatkozó várakozásait: a korábbi 855-895 millió dollár helyett idén már 900-940 millió dolláros profitra számítanak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink