Beszállítók 681 új munkahelyet hoz létre a Continental

681 új munkahelyet hoz létre a Continental

autopro.hu | 2015.11.10 12:06

681 új munkahelyet hoz létre a Continental

Legújabb, 5,1 milliárd forint értékű beruházása keretében 681 új munkahelyet hoz létre a Continental Magyarországon, ezek nagy részét Nyíregyházán - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A beruházással a Continental autóipari beszállító nyíregyházi üzemében új gépsorokat telepítenek, felújítanak egy csaknem négyezer négyzetméteres gyártócsarnokot, építenek egy új raktárcsarnokot, beindítják a hűtő-fűtő csövek gyártását, valamint növelik a légrugógyártás kapacitását.

Az 5,1 milliárd Ft értéket meghaladó beruházás a Continental konszern két hazai társaságát érinti: a makói központú ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-t, és a nyíregyházi központú ContiTech Magyarország Kft.-t. A magyar állam 1,7 milliárd forinttal támogatja a beruházást. A megvalósuló fejlesztések eredményeként 2017 végéig mintegy 680 új munkahelyet teremt a Continental itthon, ebből több mint 660-at Nyíregyházán.

Legutóbb augusztus végén jelentett be az országban 1995 óta jelenlévő Continental magyarországi beruházást, az akkori projekt főként a makói üzemet érintette.

Jókay László, a Contitech Hungária Kft. nyíregyházi gyárának ügyvezető igazgatója elmondta: a Continental csoportnak világszerte 200 ezer alkalmazottja van, forgalma 34,5 milliárd euró volt tavaly. A magyarországi cégcsoportnak 7 ezer alkalmazottja van, és több mint 1,1 milliárd euró volt a tavalyi forgalma - fűzte hozzá.

Közölte: a most bejelentett beruházást az elkövetkező másfél-két évben hajtják végre, ennek keretében Nyíregyházán is megkezdik az autóipari hűtő-fűtő csövek gyártását, modern kaucsukkeverék-gyártó gépsort és az ehhez szükséges logisztikai hátteret hoznak létre. Ezáltal tovább javíthatják piaci pozíciójukat, és jelentős munkahelyteremtőként jelenhetnek meg a térségben - mutatott rá.

Nagy Mihály, a makói és váci ContiTech Fluid Autotmotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy két lépcsőben valósítják meg a beruházást, először egy jelenleg üres csarnokban kezdik meg a gyártást várhatóan 2016 második felében, majd a jövő év végén újabb bővítést hajtanak végre, és növelik a gyártóterületet. Fontos volt az állami támogatás ahhoz, hogy Magyarországra hozzák ezt a projektet - mondta.

A Continental vezető és innovatív szerepet tölt be a hazai és nemzetközi autóiparban. A beruházások, a folyamatos fejlesztések, valamint a minőségi, megbízható munkahelyteremtés a vállalati filozófia alapkövei. A jelenlegi beruházás során 2015-ben a nyíregyházi gyár 3880 négyzetméteres csarnoka újul meg. 2016 első félévében az új csarnokba egy extruder sort, két vulkanizáló kazánt és a tömlők feldolgozásához szükséges szerelőgépeket telepítenek. 2016 második felében Nyíregyházán továbbá egy 3000 négyzetméteres raktárcsarnok is épül, és a termelő csarnokba további egy extruder sor és két vulkanizáló kazán beüzemelése történik meg a szükséges szerelőgépekkel. 2017 folyamán éri el az új üzem a háromműszakos munkarendet.

A ContiTech Magyarország Kft. nyíregyházi telephelyének beruházásai részben a CT Fluid Automotive Hungária Kft tervezett bővítésének kiszolgálását hivatottak biztosítani. A félkész termékek kapacitásnövelésén keresztül, új keverősor letelepítése valósul meg, másrészt a légrugó gyártási kapacitásának bővítésére is sor kerül új gyártószigetek telepítésével. Szintén 2016 első felében a Continental Makóra telepít a meglévők mellé további egy extruder sort és a hozzá tartozó szerelőgépeket.

A cégcsoport magyarországi leányvállalatainak 2014-es árbevétele meghaladja az 1,1 milliárd eurót, alkalmazottainak száma pedig a bérelt munkaerővel együtt a hétezer főt.

Kiemelt Partnereink