Beszállítók 600 új munkahelyet teremt a BorgWarner Oroszlányban

600 új munkahelyet teremt a BorgWarner Oroszlányban

MTI | 2016.04.06 12:32

600 új munkahelyet teremt a BorgWarner Oroszlányban

Az autóipari vállalat 15,5 milliárd forintos beruházást hajt végre Komárom-Esztergom megyében.

Hirdetés

Bogár Attila, a turbófeltöltőket és további járműipari alkatrészeket gyártó a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: nem a mostani lesz az utolsó hasonló beruházása a cégnek Magyarországon, és a továbbiakban is számítanak az állam támogatására.

A vállalat több mint 15 éve kezdte meg a gyártást Magyarországon, olyan termékeket állítanak elő, amelyek segítik a gazdaságos üzemanyag-felhasználást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a teljesítmény fokozását. Oroszlányban kezdték el a működésüket a turbófeltöltő gyár megalapításával, majd 2015-ben két - emissziós technológiákat és fejlett összkerék meghajtásos rendszereket előállító - gyár kezdte meg a termelést a településen - idézte fel.

Bogár Attila szerint komoly verseny van a cégen belül a többi telephellyel is, ezért fontos, hogy milyen állami támogatásokat kapnak. Az oroszlányi cég jól áll ebben a versenyben, a következő két évben 600 új munkahelyet létrehozó beruházást hajt végre - közölte.

Bogár Attila, a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezető igazgatója és Szijjártó Péter a vállalat hazai beruházásáról tartott sajtótájékoztatón (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Szijjártó Péter bejelentése szerint a magyar állam 1,7 milliárd forinttal támogatja a BorgWarner fejlesztését. A miniszter kiemelte: ez a beruházás is mutatja, hogy Magyarországon érdemes beruházni, az amerikai cégvezetők is elégedettek az itteni lehetőségekkel.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok dinamikája kedvezően befolyásolta a magyar külgazdasági adatokat is, amelyek több szempontból is rekordokat döntöttek. A beruházók egyre inkább felfedezik a vidéki helyszíneket is, amint azt a BorgWarner is tette - jegyezte meg.

Mint mondta, a BorgWarner autóipari vállalat piacvezető a maga területén, eddigi beruházásai is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar járműipar termelési értéke is rekordot döntött, és a magyar autóipari vállalatok a nemzetközi piacokon is rendkívül versenyképesek.

Szijjártó Péter a most bejelentett beruházással kapcsolatban arról beszélt, hogy az itt működő vállalatok elégedettek a körülményekkel, a mostani beruházás pedig jelentősen hozzájárul a térség munkaerőpiaci egyensúlyához.

Kiemelt Partnereink