Beszállítók 170 milliós állami hátszéllel fejleszt két járműipari cég

170 milliós állami hátszéllel fejleszt két járműipari cég

autopro.hu | 2016.03.30 15:33

170 milliós állami hátszéllel fejleszt két járműipari cég

Az Ajkai Elktronikai Kft. és az AE-Plasztik Kft. nem uniós forrásból, hanem a nagyvállalati beruházási keretből kap támogatást. Varga Mihály szerint az elzárt pénzcsap sem ad okot az aggodalomra.

Hirdetés

A kormány számára kiemelten fontos feladat, hogy támogassa azokat a hazai vállalkozásokat, amelyek valódi húzóerőt jelentenek a nemzetgazdaság számára – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a két cég kapacitásbővítő beruházásának bejelentésekor.

Az Ajkai Elektronikai Kft. közel 235 milliós beruházásából több mint 82 millió forintot tesz ki az állami támogatás. Az új présgép és ponthegesztő robotcella precízebb munkát tesz majd lehetővé. Az AE-Plasztik Kft. hét új fröccsöntő gép beszerzését oldja meg 245 milliós forintot meghaladó fejlesztésből, amelyből közel 86 millió forint a kormányzati segítség. A két fejlesztéssel összesen 33 új munkahely jön létre.

(Fotó: Eisenmann József/NGM)

Varga Mihály a bejelentéskor leszögezte: a magyar gazdaság növekedése stabil alapokon áll. Az export mellett fontos tényező a belső kereslet növekedése, amit alátámaszt a reálbérek tavalyi 4,3 százalékos emelkedése. A miniszter azt is hangsúlyozta, az államháztartás egyensúlya biztosított, azt semmilyen formában nem veszélyezteti az uniós források brüsszeli visszatartása. Tavaly a késedelmes brüsszeli utalások miatt 560 milliárd forintot kellett a magyar költségvetésnek kifizetésként finanszíroznia, ez azonban nem járt olyan kamatteherrel, ami kockáztatná a stabil költségvetést - közölte a miniszter.

Kiemelt Partnereink