Beszállítók 12 ezer új munkatársat venne fel idén a Bosch

12 ezer új munkatársat venne fel idén a Bosch

autopro.hu | 2015.03.25 08:11

12 ezer új munkatársat venne fel idén a Bosch

Főként informatikusokat keres a járműipar vezető beszállítója. Rengeteg mérnöki pozíció, női kvóta, kezdőket is várnak.

Hirdetés

Bátran tekint a jövőbe a Bosch, ennek jegyében hatalmas globális létszámbővítési programot hirdetett meg a vállalatcsoport. 3200 munkatársat vennének fel Indiában, 2600 főt Kínában, a harmadik helyen Németország szerepel 1200 új pozíció meghirdetésével.

Leginkább IT vonalon erősítene a Bosch, igazodva az Ipar 4.0 trend terjedéséhez. Szoftvertervezők és -fejlesztők kopogtathatnak a legnagyobb sikerrel a beszállító ajtaján, s azt is tudni lehet, hogy minden negyedik pozíció mérnöki tevékenységhez kapcsolódik. A szakmai orientáció nem véletlen, hiszen az okos járművek, okos városok, digitalizálódó munkahelyek, sőt, a folyamatosan fejlődő digitális beszállítói kapcsolatrendszerek miatt egyre nagyobb igény mutatkozik az információ-technológia terén járatos szakemberekre.

A Bosch azokat is bátorítja a jelentkezésre, akik esetleg még nem rendelkeznek szakmai tapasztalattal, szinte minden harmadik álláshelyre akár ilyen munkatársakat is felvennének.

Külön hangsúlyozza a vállalatcsoport, hogy eddig sem titkolt törekvésük mentén 2020-ig el kívánják érni a 20 százalékos női arányt a vezetői pozíciókra vonatkozóan. Ennek mentén a mostani munkaerő-piaci kampányuk is a nemek esélyegyenlőségét hangsúlyozza, vagyis mindenki azonos esélyekkel indul a felvételi meghallgatásokon.

Kiemelt Partnereink