Best Practice Óriási érdeklődés övezte a graphIT Kft. ASPROVA termeléstervezési szaknapját (x)

Óriási érdeklődés övezte a graphIT Kft. ASPROVA termeléstervezési szaknapját (x)

autopro.hu | 2015.04.21 13:40

Óriási érdeklődés övezte a graphIT Kft. ASPROVA termeléstervezési szaknapját (x)

2015. április 8-án rendezte meg az ASPROVA termelésütemezési rendszer magyarországi ősbemutatóját a graphIT Kft. A rendezvényen közel 100 fő vett részt az autóipar, az elektronikai és élelmiszeripar, valamint a könnyűipar számos vezető cégétől.

Hirdetés

A szakmai napot Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője nyitotta meg, és a cég bemutatásán túlmenően beszélt arról, hogy a graphIT Kft. miért választotta az Asprova rendszert a digitális gyártási portfoliójának legújabb elemeként.

Utána Molnár Zsolt a digitális gyártási termékvonal vezetője mutatta be a digitális gyártási termékportfoliót, és azon belül a termelésütemezés helyét. Mivel az Asprova a világ első olyan termeléstervező rendszere, amely a Lean alapelvek mentén lett kifejlesztve, külön előadás mutatta be az Asprova és a Lean filozófia kapcsolatát.

A rendezvényen részt vett Keiji Fuji úr az Asprova európai és amerikai igazgatója, aki néhány esettanulmányon túlmenően a futó magyarországi Asprova bevezetésekről is beszélt. Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az egyik legnagyobb felhasználó hetente 12 millió műveletet ütemez Asprova segítségével.

A rendezvény második részében egy konkrét példán keresztül került bemutatásra az Asprova funkcionalitása, kitérve számos olyan területre, amely a hazai cégek számára fontos lehet (egyedi és sorozatgyártás támogatása, megosztott erőforrások kezelése, dolgozók és dolgozócsoportok kezelése, azonnali rendelések támogatása). Az előadás során játékos formában bemutatásra kerültek a termelés és a cégvezetés oldaláról érkező elvárások is a termeléstervezéssel szemben.

Az élő termékbemutató az Asprova rendszer immáron magyar nyelvű interfészén került bemutatásra.

A rendezvény végén az Asprova céges IT struktúrába történő rugalmas beillesztési lehetőségei, a bevezetés folyamata, és a főbb megtérülési jellemzők kerültek bemutatásra.

A téma aktualitását a rendezvény végén érkezett rengeteg kérdés is igazolta.

– Felmértük a különböző termelésütemező rendszereket, és azt találtuk, hogy az Asprova illeszkedik a leginkább a hazai cégek igényeihez. A szélsebes ütemezés mellett az Asprova képes különálló rendszerként vagy ERP rendszerhez, vagy akár MES rendszerrel együtt is működni. A skálázható licencköltségek mellett gyakorlatilag bármely gyártó cég igényeit képes kielégíteni – nyilatkozta a rendezvény után a kérdésekre Molnár Zsolt.

Bővebb információ: www.asprova.hu

Hirdetés

Kiemelt Partnereink