Best Practice Ön felkészült a veszélyes hulladékok kezelését illető változásokra?

Ön felkészült a veszélyes hulladékok kezelését illető változásokra?

autopro.hu | 2015.12.01 15:21

Ön felkészült a veszélyes hulladékok kezelését illető változásokra?

2016. január 13-án szakmai napot szervez a Vinçotte International Hungary Kft., a rendezvényen a hulladékok, veszélyes hulladékok és anyagok kezelését érintő változások kerülnek terítékre.

Hirdetés

A Vinçotte International Hungary Kft. tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő munkatársait a „Változások a hulladékok, veszélyes hulladékok és anyagok kezelésében 2.” című szakmai napra, melyen bemutatásra kerülnek a hulladékokra, veszélyes hulladékokra és anyagokra vonatkozó legújabb jogszabályi előírások, ismertetjük a hulladékgyűjtőhelyekkel kapcsolatos változásokat, bemutatjuk a veszélyes hulladékok szállítására vonatkozó ADR kötelezettségeket és a kémiai biztonság előírásokat.

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény számos tervezett változtatása egyeztetés alatt áll, a módosítások várhatóan az év elején hatályba lépnek, azokra érdemes felkészülni.

A veszélyes hulladékkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 98/2001. (VI. 15.) Kormányrendeletet közel 15 év után felváltotta a 225/2015. (VIII. 7.) Kormányrendelet. Az új rendelet 2015. augusztus 16-án lépett hatályba, mely számos előírást megváltoztatott, többek között a minden veszélyes hulladék termelőt érintő szállítási lapokat is.

A veszélyes hulladékok szállítása során a hulladék termelője is kötelezett az ADR előírások betartására. Az előadás során bemutatásra kerülnek a kötelezettségek és jogosultságok.

Az eddigi európai helyett a vegyi anyagok osztályozására, címkézésére vonatkozó új, globális rendszert alakítottak ki. 2015. június 1. után megváltoztak a veszélyes anyagokra és készítményekre vonatkozó jelölések, piktogramok és R, S mondatok. A program során a résztvevők áttekintik a vonatkozó kémiai biztonság előírások kezelésével kapcsolatos feladatokat.

Szóba kerülnek a cégekre rótt kötelezettségek teljesítéséhez szükséges teendők - az előadók részletesen ismertetik a 2015. év során életbe lépő és a 2016. évben várható változásokat, valamint szakmai konzultáció keretében választ adnak a résztvevők kérdéseire.

A rendezvényről további információ ide kattintva érhető el.

Kiemelt Partnereink