Best Practice Szabad kapacitással várják a megrendelőket

Szabad kapacitással várják a megrendelőket

2015.12.02 11:29

Szabad kapacitással várják a megrendelőket

A Go-Metall Kft. vezetése mindig is elkötelezett volt a minőség, a megmunkálási pontosság állandó javítására. Gottschall Márton tulajdonos, ügyvezető igazgató elmondta, éves szinten a vevői reklamációk aránya 1 százalék körül mozog, még sosem haladták meg a minőségpolitikai nyilatkozatban lefektetett maximális 3 százalékot.

Hirdetés

– Mióta működik a cég?
– A csepeli szerszámgépgyárból hozott tapasztalatokkal, 1990-ben kezdtük meg tevékenységünket két alkalmazottal, bérelt területen. Mára a legkorszerűbb megmunkáló gépekkel rendelkezünk és elértük a 35 fős létszámot. Idén nyitottuk meg második telephelyünket Tabon. Az induláskor még a csepeli öntöde is résztulajdonos volt, de egy kivásárlást követően ma családi vállalkozásként működünk. Fő tevékenységünk a gépalkatrészgyártás, fémmegmunkálás, CNC forgácsolás. Elsősorban öntvények megmunkálásával, készre forgácsolásával foglalkozunk, de hegesztett acélszerkezetek gyártására is egyre nagyobb számban érkeznek megrendelések. A megmunkálást kis és közepes szériában, a megrendelők műszaki dokumentációi alapján végezzük, 5 tonna súlyhatárig. Termékeink közel 95 százaléka külföldi piacokon talál vevőre. Legfőbb termékünk a különböző méretekben (60 kg-tól 2200 kg-ig) gyártott forgattyús ház, amely az élelmiszeriparban, a tejiparban és a vegyiparban használt homogenizátor legfontosabb alkatrésze. A forgattyús ház mellett a ház valamennyi kis alkatrészét – hajtókarokat, fedeleket, keresztfejeket – szintén mi szállítjuk. A világon legyártott homogenizáló gépek forgattyús házainak közel egy harmadát (közel 700-800 darab) mi gyártjuk. Ha valaki UHT tejet vásárol Magyarországon, ahhoz ilyen formán nekünk is biztosan van közünk. Beszállítunk még továbbá a szerszámgépipar, az olaj és gázipar számára, valamint a kompresszor gyártás területén is jelentős tapasztalattal rendelkezünk. Főbb vevőink: SPX Flow Technology, Ateliers Francois sa., Csepel Metall Vasöntöde Kft. és a HST Maschinenbau GmbH.

– Milyen fejlesztéseik voltak a közelmúltban?
– Cégünk fokozatosan, műhelyről műhelyre, gépről gépre fejlődik, kezdetekben a mechanikus alapgépeket alakítottuk át CNC megmunkáló központokká, saját erőforrásból. Pár éve már csak új CNC gépeket vásárolunk, a közelmúltban 5 új gép beszerzése valósult meg. Tabra már a legmodernebb gépek kerültek. Az új gépek finanszírozásában rendszeresen bevonunk állami, uniós forrásokat is. A növekedésünk éves szinten 5-6 százalék, jövőre egy újabb nagy bővülést tervez a cég. Jelenlegi kapacitásunk kihasználtsága megközelítőleg 75 százalék, így további megrendeléseknek is eleget tudunk tenni. Az új tabi telephellyel a továbbfejlődési lehetőségeink is biztosítottak, ott egy 22 ezer négyzetméteres telek áll rendelkezésre, így bármilyen bővítéshez van helyünk. A fejlődésünkben egy új irány lehet, hogy saját termék vezetünk be vagy a fémmegmunkálási tevékenységünket bővítjük hegesztéssel, szereléssel.

– Mit tartanak az erősségüknek?
– Erősségünknek tekintjük az egyedi, kis szériában történő nagy pontosságú gépalkatrészek gyártását. Itt szeretnénk különösen kiemelni, hogy furatokat 1800 mm-ig tudunk H7-es tűréssel megmunkálni, valamint 900 mm hosszig tudunk 120mm-nél nagyobb furatokat Ra1,6 minőségben elkészíteni. Vevői oldalról egyre nagyobb igény mutatkozik a magasabb minőség iránt, melyre cégünk rövid időn belül reagálni tud. A forgattyús házak esetében ez a felületi érdesség javítását jelentette, melyet Ra3,2-ről Ra1,6 tudtunk javítani. Minőségpolitikai céljaink elérése érdekében, a minőségirányítási rendszerünket az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány előírásai szerint működtetjük és hatásosságát folyamatosan javítjuk.

– Milyen a szakember utánpótlásuk?
– A szakmunkásképzés egyre fontosabb, különösen számunkra, ugyanis az egyik legkurrensebb szakmák közé tartozik a CNC-forgácsoló. A szakember hiányt mi saját utánpótlás nevelésével oldjuk meg. Nagyon jó kapcsolatot ápolunk oktatási intézményekkel, duális képzés keretében érkeznek hozzánk tanulók.

(x)

Kiemelt Partnereink