Beszállítók SRM csaphegesztés technológia a Soyertől (x)

SRM csaphegesztés technológia a Soyertől (x)

autopro.hu | 2015.06.03 18:23

SRM csaphegesztés technológia a Soyertől (x)

Alacsonyabb költségtényező, ellenőrizhető minőség, biztonságosabb és gyorsabb munkavégzés – megannyi szempont miatt érdemes automata géppel hegeszteni.

Hirdetés

45 éve alapították Németországban a Soyer vállalatot, amely családi vállalkozásból az évtizedek során sikeres közepes vállalattá nőtte ki magát, s immár a világ egyik vezető csaphegesztés technológiai cégeként tartják számon. Az innovatív vállalkozás folyamatosan egy-két lépéssel a konkurencia előtt jár, saját fejlesztéseinek, önálló gyártási kapacitásának, a saját forgalmazásnak és szervizelésnek is köszönhetően. Megannyi díj, kitüntetés igazolja a Soyer tevékenységének kimagasló voltát a minőség, a technika, a design, a biztonság területén.

2004-ben alakult meg a magyarországi vezérképviselet, így a partnerek közvetlenül, országon belül részesülhetnek a hegesztési specialista által kínált előnyökből. A Soyer Magyarország Kft. hegesztőgépek és anyagok forgalmazása mellett oktatással és szervizeléssel is az érdeklődő cégek rendelkezésére áll. Sőt, bérmunkaként csaphegesztést is vállalnak székesfehérvári telephelyükön, amelyet 2013 óta megújuló energiával – geotermikus hőenergia és napelemek alkalmazásával – üzemeltetnek, elenyésző rezsiköltség mellett. A Soyer számára ugyanis alapelv a környezettudatos működés, amellyel példát kívánnak mutatni más cégek számára is. A vállalat rövidebb, időszakos munkák esetén akár bérbe is adja az általa forgalmazott hegesztőgépeket, így nem kell túlzott beruházásba fognia a partnerüknek.

Aki együttműködik velük, arra számíthat, hogy nem csupán technológiát kap, hanem a Soyer megfogja a kezét és végigkíséri a céget a teljes munkafolyamaton, szaktanácsadással is segítve a sikeres tevékenységet. Jelenleg havi szinten 150-200 céggel tartanak kapcsolatot, összesen több mint 1000 céges partner választotta az általuk kínált technológiát.

Mitől is egyedi a Soyer-féle csaphegesztés? A folyamatosan újdonságokat kereső német vállalat az ismert hegesztési eljárások (csúcsgyújtásos, rövid ciklusú ívhúzásos, emelt gyújtású) mellett kifejlesztett egy forradalmian új, innovatív, kimagaslóan tiszta végeredményt produkáló eljárást. Az úgynevezett SRM csaphegesztés során egy radiál szimmetrikus mágneses mező védőgázos atmoszféra segítségével óvja a fényívet a külső behatásoktól. Az eredmény: gazdaságosság, ismételhető hegesztési minőség, kifújási probléma nélkül. A gyakorlatban ez kimondottan egyenletes és ellenőrzött illeszkedést jelent a hegesztőcsap és a hegesztőfelület között, amelyhez ráadásul nagyon alacsony energiafelhasználás elegendő, továbbá igen kevés mértékű szikra- és olvadékképződéssel jár. A számok nyelvén kifejezve: egy Soyer géppel végzett automata, minőségi hegesztés fele annyiba kerül, mint a manuálisan, kétesen reprodukálható színvonalon kivitelezett hagyományos hegesztés.

Nyilván nem véletlen, hogy BMW, Audi, Suzuki márkaszervizekben is Soyer hegesztőgépekkel találkozhatunk, de a járműipari beszállítók széles köre, például az Autoliv, az Ajkai Elektronikai Kft. is ilyen eszközöket alkalmaz.

A Soyer a felsőoktatás képviselőivel ugyancsak együttműködik, így a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnereként is részt vesz a jövő járműipari szakembereinek képzésében.

Éljen Ön is az SRM technológiájú csaphegesztés előnyeivel – végezzen minőségi munkát olcsóbban, biztonságosabban, gyorsabban, tisztábban!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink