Best Practice Okos választás az ipari elektromos jármű (x)

Okos választás az ipari elektromos jármű (x)

autopro.hu | 2015.03.18 17:03

Okos választás az ipari elektromos jármű (x)

Általánosságban úgy beszélünk az elektromos hajtásról, mintha csupán jövőbeni lehetőség lenne. Pedig a technológia már ma is elérhető, sőt, bizonyos alkalmazási területeken igencsak megéri zöld megoldásra váltani.

Hirdetés

Járművekre nem kizárólag a városi forgalomban, esetleg autópályákon van szükség. Ipari körülmények között is megannyi közlekedési eszközt használunk, elég csak a gyárak belső logisztikai feladataira gondolni. Rengeteg kilométer, rengeteg üzemóra, jelentős karbantartási igény, ráadásul sokszor zárt csarnokokban történő alkalmazás – kiváló érvényesülési lehetőség az elektromos hajtás számára.

A költséghatékony és környezetbarát megoldásokat előnyben részesítő cégek számára kínál partnerséget a budaörsi székhelyű NRG Car, amelynek járművei a sztenderdnek számító egyenáramú motorok mellett többségében váltóáramú motorral is elérhetőek.

A járművek variabilitása lenyűgözően sokoldalú: a járműiparban szállítmányozási céllal leginkább hadra fogható platós targoncák paletták, raklapok szállítása mellett akár 4 személyes kisautóvá is alakíthatóak, maximális teherbírásuk 500 kilogramm és 3 tonna között módosulhat. Valamennyi platós targonca vontatásra is fel van készítve, 1-8 tonna közötti rakományt tudnak vontatni.

Karbantartási feladatra ugyancsak kimondottan alkalmasak az NRG Car által forgalmazott járművek, legyen szó például nagynyomású mosóval felszerelve útfelületek, gépek tisztításáról. De fűthető kabin is rendelhető felépítményként, az alkalmazási körbe még kórházi ételkiszállítói funkció is beletartozik.

Nem a sokoldalúsága az egyetlen, talán nem is fő erénye ezeknek az elektromos hajtású járműveknek, hanem az a tény, hogy fenntartási költségük akár tizede is lehet egy dízel hajtással szerelt hasonló járműnek. A szinte minimális karbantartási igény mellett további komfortot jelent az üzemeltető számára, hogy nincs szükség ipari áramra, akár normál hálózatról is újratölthető az akkumulátor. Sőt, akár kigördíthető, praktikusan cserélhető akkumulátor szettel is elláthatóak ezek a járművek, így megállás nélkül, több műszakban is használhatóak. Míg a normál, ólomsavas akkumulátorok esetén a töltési helyiség szellőztetéséről természetesen gondoskodni kell, zselés, gondozásmentes akkumulátorral is rendelhetőek a járművek, ebben az esetben gyakorlatilag nincs szükség karbantartásra.

Az elektromos hajtású járművek korszerű és biztonságos technológiával, LED-világítással, ergonómikus kialakítással, komfort felszerelésekkel kínálnak okos megoldást a néhány fős cégektől egészen a vezető beszállítókig. Amellett, hogy anyagmozgatásra a járműipar területén működő cégek nagy többségénél szükség van, akár létesítmények üzemeltetésével foglalkozó szolgáltató vállalkozások is haszonnal élhetnek az ilyen „munkatársak” előnyös adottságaival.

Az NRG Car számos finanszírozási formában teszi elérhetővé az elektromos platós targoncákat és a további járműveket: a vásárlás mellett egyre népszerűbb konstrukció a bérlet, illetve a lízing, változatos futamidő mellett.

Az NRG CAR kínálatában lévő elektromos haszonjárművek nagy része közúti forgalomra is alkalmas.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink