Best Practice Minőségügyi területen is működik a digitalizáció – Best practice a Tyco Electronics esztergomi gyárából

Minőségügyi területen is működik a digitalizáció – Best practice a Tyco Electronics esztergomi gyárából

Tyco Electronics Hungary Kft. | 2017.04.12 15:00

Minőségügyi területen is működik a digitalizáció – Best practice a Tyco Electronics esztergomi gyárából

A világon nem sok vállalat van, mely rendelkezik olyan zárt rendszerrel, mely a különböző területek folyamatait egyszerre kezeli, vagyis minden egység izoláltan dolgozik, és tudják az egyes részlegek tapasztalatait közösen hasznosítani. A Tyco Electronics Hungary Kft. esztergomi gyára így működik.

Hirdetés

A Minőségügyi Ellenőrzési Terv (Quality Inspection Plan -QIP) egy olyan komplex eljárás, mely összeköti a Folyamat-, Termék-, és Minőségügyi mérnökség, illetve a Termelés munkáját.

Felhasználva a globális Digitális Ellenőrzési Terv (továbbiakban: dQIP) sablonját, melyet a TE Informatikai részlege fejlesztett ki, mostanra lehetségessé vált, hogy a szabályozási terv (control plan) adatait átvegyük; befejezzük, jóváhagyjuk és termelésbe engedjük a minőségügyi felülvizsgálati tervet, ezzel közvetlenül láthatóvá téve az ellenőrzési elvárásokat az operátorok vagy gépbeállítók számára a termelési területen lévő MES/Hydra terminálokon.

Ez a folyamatos visszacsatolás, a TE számára digitális előnyt biztosít. Gyorsabban és hatékonyabban tudjuk megtervezni és legyártani termékeinket, az ellenőrzési eredmények alapján a terveket hamarabb javítani tudjuk, és láthatóvá válik, hogy a termékeink hogy alakulnak a gyártás során.

A dQIP sablon kialakítása után, egy intenzív tesztelési és optimalizálási eljárás következett. Az esztergomi csapat szorgalmasan dolgozott azon, hogy a gyakorlatban is bevezesse az új eljárást.

A MES CAQ (computer aided quality) funkció használatával, az ellenőrzéseket néhány perc alatt és néhány kattintással el lehet végezni. Mindenki könnyen nyomon követheti egy-egy ellenőrzés folyamatát és biztosítható, hogy minden lépést elvégezzünk, csökken a termelési terület adminisztrációs terhelése és a felesleges adatrögzítés elkerülhető. Az új digitalizált eljárás, a beépített analitikákkal teljes átláthatóságot biztosít a folyamatban, rejtett problémák felszínre kerülnek, valamint az aktuális státusz is könnyen kinyerhető. Jelenleg az Esztergomi gyárnak hosszú távú digitális adatkövetés áll rendelkezésre, mely biztosít egy end-to-end mérnöki visszajelzési hurkot, amely tovább optimalizálja a terméktervezést és a specifikációs határokat.

Ráadásul a szigorú autóipari audit követelményekre is közvetettebb bizonyítékokkal tudunk válaszolni. Tehát a jótékony hatások és megtakarítások nem az ellenőrzések maguk, hanem a minőségügyi menedzsmentet körülvevő számos folyamat, amely jobb folyamatokhoz és termékekhez vezet, valamint ahhoz, hogy következetesebben tudjunk kiváló ügyfélélményt nyújtani.

A TE Connectivity egy nemzetközileg elismert, passzív elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó, amerikai tulajdonú multinacionális autóipari beszállító vállalat. Közel 90 000 munkavállalót foglalkoztat, a világ több mint 50 országában. Magyarországon 1500-an dolgoznak.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink