Best Practice Megjelent a Tecnomatix 12: valódi megoldások a gyártás számára (x)

Megjelent a Tecnomatix 12: valódi megoldások a gyártás számára (x)

autopro.hu | 2014.11.13 08:52

Megjelent a Tecnomatix 12: valódi megoldások a gyártás számára (x)

A Siemens Tecnomatix digitális gyártási termékcsalád legújabb verziója olyan valódi megoldást nyújt a gyártás számára, amely számos iparágban tesz lehetővé nagyobb mértékű gyártási innovációt – kevesebb kockázattal.

Hirdetés

Easy Plan - új web alapú gyártástervező alkalmazás, amely segít rugalmasabb folyamatok készítésében komplex termékek esetében is.

Hogyan működik: a folyamattervezők össze tudják kapcsolni a termék és a gyártási információkat, és ezek alapján részletes folyamatterveket tudnak készíteni. A gyártási folyamatok 3D vizuális műveleti utasításokkal készülnek el, a rendelkezésre álló gyártási erőforrások figyelembe vételével és a a ciklusidők részletes elemzésével.

Kiknek fontos: a gyártási folyamattervezők számára, akiknek meg kell küzdeni a változó gyártási előrejelzésekkel, a számos termékvariációval, miközben tartják a gyártási taktidőt.

Miért fontos: az Easy Plan lehetővé teszi a „mi lenne ha” elemzések elvégzését a szerelési folyamatok esetében. Emellett segít meghatározni a folyamatok esetében az értéknövelő és nem értéknövelő műveleteket, ami segít a szerelési folyamatok hatékonyságának növelésében.

Továbbfejlesztett robot programozás - új szimulációs eszközök a dupla karú és együttműködő robotok programozásához, amivel a manuális tevékenységek automatizálása és minőségének javítása nagyban növelhető.

Hogyan működik: a robot programozás és szimuláció már bevált technológia az együttműködő robotok és készülékek programozására és szinkronizálására. A Tecnomatix 12 új lehetőségeket tartalmaz a legújabb dupla karú és együttműködő robotok egy egységként kezelésére.

Kiknek fontos: azon gyártóknak, akik manuális folyamatokat szeretnének automatizálni, hogy árban és minőségben versenyképesebbek lehessenek – jellemzően az elektronikai iparban.

Miért fontos: az új típusú robotok olyan feladatokat tudnak ellátni, amelyeket régebben csak emberek tudtak elvégezni. Miközben a sori dolgozókat lecserélik ezek a robotok a gyárakban, a háttérben szükség van jól képzett robot programozókra, ami új, jobban fizető állásokat teremt.

Plant Simulation extrém megtérülés - komplex gyártási rendszerek optimalizálása egyre több iparágban, egyre produktívabban.

Hogyan működik: a felhasználók egy 3D-s világban digitális modelleket építhetnek fel a gyártási rendszereikből, amelyeken vizsgálatokat tudnak végezni annak meghatározására, hogy mely folyamatok, paraméterek és beállítások nyújtják a legjobb teljesítményt. A Tecnomatix 12 modernebb felhasználói élményt nyújt, és emellett megjelent a lehetőség a folytonos folyamatok modellezésére (pl. folyadékok és receptúrák) is.

Kiknek fontos: azoknak a gyártóknak, akik szeretnék elérni a hatékonysági céljaikat, csökkenteni szeretnék a működési költségeket, és a beruházásokat.

Miért fontos: a Plant Simulation segít megtalálni azokat a lehetőseket, amelyek növelhetik a gyártási hatékonyságot, és teljesítményt, miközben csökkenthetik az energiafogyasztást, és ezzel csökkenthetik a termelés hatását a környezetre. Bizonyítottan alkalmas a beruházások költségeinek csökkentésére, a szűk keresztmetszetek megszűntetésére, a WIP (gyártás közbeni) készletek csökkentésére, és az energia hatékonyság növelésére.


PLM-MES továbbfejlesztések - a virtuális és a valós gyártási világ közötti távolság a modell alapú gyártási végrehajtással tölthető be.

Hogyan működik: a termék életciklus kezelő (PLM) környezeten belül a tervező szándék a 3D modellen a PMI (product manufacturing information) adatokkal definiálható. Ezeket az információkat a gyártási folyamatokhoz lehet kapcsolni, és közvetlenül átadható a gyártási végrehajtási rendszerek számára (Siemens’ SIMATIC IT vagy más MES rendszer) a gyártás validálására.

Kiknek fontos: azoknak a gyártó cégeknek, amelyeknél kiemelkedően fontos kihívás az egyre komplexebb termékek határidőre, megfelelő költségszinten és minőségben történő gyártása.

Miért fontos: a PLM-MES integráció segít a cégeknek a hatékonyabb és agilisebb gyártás megvalósításában. Bezárja a kört a gyártás és a tervezés között, azzal, hogy biztosítja az átláthatóságot, a megfelelőséget és segít kihasználni a gyártásra tervezésben rejlő potenciált.

Minőségmenedzsment nagy mennyiségű adattal - a termelés leginkább a minőségi trend mutatók követésével vizsgálható.

Hogyan működik: a méretadatok különböző mérőeszközökből kerülnek rögzítésre a termelés során, ezek az adatok egy központi adatbázisba kerülnek, amelyből elemző eszközök segítségével készíthetők jelentések a minőséggel kapcsolatos jellemzőkről. Az elemző eszközök segítenek a minőségi trendek azonosításában és a megfelelő reagálásban. Ez a megoldás skálázható, a minőségi adatok monitorozhatók mérőeszközökre, komplett gyárakra vagy akár a beszállítókra is.

Kiknek fontos: azon gyártóknak, akik valós időben látni szeretnék a minőségi mutatókat a termelésből, akiknek fontos, hogy a sok különálló adatot egy központi formátumban tudják áttekinteni.

Miért fontos: a mérnökök csökkenthetik a minőség árát azáltal, hogy proaktívan foglalkoznak a minőségre tervezéssel, a termelésben pedig gyorsabban tudnak reagálni a minőséghez kapcsolódó eseményekre.

A graphIT Kft. ipari tapasztalata
A graphIT Kft. a hazai piacon több éves tapasztalattal rendelkezik a Siemens gyártási megoldások bevezetésében, támogatásában. A graphIT Kft. az egyetlen Gold státuszú Siemens PLM partnerként a termékekhez magas szintű szolgáltatásokat – tanfolyamokat és konzultációkat biztosít. A graphIT Kft. a Siemens minőségmenedzsment rendszereinek a regionális partnere, Magyarországon kívül többek között Svájcban, Lengyelországban, Ausztriában, Romániában és Szlovákiában is.

Kiemelt Partnereink