Best Practice MÁTRIX: univerzális megoldás a méréstechnikában (x)

MÁTRIX: univerzális megoldás a méréstechnikában (x)

autopro.hu | 2015.03.23 11:32

MÁTRIX: univerzális megoldás a méréstechnikában (x)

Nincs szükség többé házilagos ügyeskedésre, nem kell immár a speciális alakú tárgyakhoz egyedi befogót gyártatni, hiszen egy német találmány segítségével bármilyen alakú és törésszilárdságú tárgyat biztonságosan rögzíthetünk.

Hirdetés

A MÁTRIX tűpárnás befogócsaládot a kizárólagos hazai forgalmazó, a Mobil Leaserwelding Kft. mutatta be a 2014 novemberében megrendezett Automotive Hungary keretében. A helyszínen és azóta is kimagasló érdeklődés övezi a termékcsaládot, osztatlan sikert aratva a cégek körében. Nem véletlenül. Ha egy mérés során korábban mondjuk egy hagyományos izzó, esetleg egy tüskés tárgy befogására volt szükség, két lehetőség közül választhatott a feladat kivitelezője: kreatív ügyeskedés gyurmával, ragtapasszal és egyéb házilagos félmegoldásokkal, avagy egyedi befogó gyártása, ami egyetlen befogásért cserébe igen borsos fajlagos költséget eredményez.

Ennek a világnak a végét jelenti a 18 tagú MÁTRIX befogócsalád megjelenése a hazai piacon, amely változatos mérettartományban, puhától a szorosabb rögzítésig igazán univerzális megoldást kínál, a vállalkozások igényeihez igazodva. A valóban tűpárnaként működő speciális rögzítőeszköz valamennyi tűje egyenként képes mozogni, így mintegy körülöleli az adott tárgyat, ráadásul három különböző vastagságban állnak rendelkezésre a befogótűk. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a befogó alakját a munkadarab formálja – ahelyett, hogy a fordítottja történne, vagyis roncsolás következne be.

A vékonyka üveglencsétől a 2-3 mázsás szerszámig semmilyen tárgy nem foghat ki a MÁTRIX befogókon, de attól sem kell aggódni, hogy a polírozott, festett mintadarabok sérülést szenvednének a befogás során.

Nem kérdés: minden olyan cég jól járhat egy ilyen innovatív kiegészítővel, ahol mérőgépet üzemeltetnek, de szerelőüzemekben, megmunkáló központokban is hasznos segítséget jelenthet a MÁTRIX befogócsalád beszerzése.

A fő profilként – mind a mai napig – lézeres hegesztéssel, mellette szerszámjavítással, polírozással és tervezéssel is foglalkozó Mobil Leaserwelding Kft. csepeli telephelyén bármely érdeklődő számára szívesen tartanak prezentációt a befogócsalád használatáról, de igény esetén akár külső helyszínen, a leendő alkalmazási környezetben is bemutatják a MÁTRIX befogók előnyeit.

Amellett, hogy az új típusú befogókat alkalmazó vállalkozás költséget és időt takaríthat meg magának, fontos lépést tehet saját tevékenysége minőségének növelését illetően. Aligha véletlen, hogy óragyártóktól egyes Formula–1 beszállítókig már számos cég szavazott bizalmat a MÁTRIX befogócsaládnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink