Best Practice Lehetetlen nincs, száz százalékos minőség van

Lehetetlen nincs, száz százalékos minőség van

2016.05.27 09:13

Lehetetlen nincs, száz százalékos minőség van

Ha hibás, nem megfelelő minőségű alkatrész kerül a gyártási folyamatba, az nem csak gazdasági problémát okoz, hanem jelentős presztízsveszteséget is jelent. Máté Balázs, a Vis Verum Kft. ügyvezető igazgatója számolt be arról, hogyan tudják száz százalékos biztonsággal kiszűrni a folyamatból a hibás alkatrészeket.

Hirdetés

A budapesti központú cég 2008-ban kezdte meg tevékenységét a minőségbiztosítás területén.

– 99 százalékban az autóipar részére nyújtjuk szolgáltatásainkat, főként Tier 1-es beszállítók bíznak meg szakértelmünkben. Kezdetben három munkatárssal dolgoztunk, nem magyarországi gyártócégeket harmadik feles megbízóként szolgáltuk ki és oldottuk meg a beszállított zárolt készletek ellenőrzését és utómunkáját – mondta el Máté Balázs a Vis Verum Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette azt is, hogy ugyan a kiemelt területüknek az autóipar számít, otthonosan mozognak a cég munkatársai a műanyag-, fém- és bőripar, elektronika és kábelgyártás szektorokban is. Cégük az ellenőrzési, válogatási, valamint utómunka szolgáltatások teljes skáláját nyújtja. Minőségügyi reklamáció miatt zárolt raktárkészletek teljes körű átvizsgálása, gyártási folyamatot követő végellenőrzések, utómunkák, továbbá CS1 (Controlled Shipping – Level 1), illetve CS2 (Controlled Shipping – Level 2) válogatások teljes körű lebonyolítása kiemelt feladataik közé tartozik.

– Zéró-hibatűrésű minőségügyi szolgáltatásaink az Európai Unió teljes területén elérhetők, Magyarország és Ukrajna területén állandó jelenlétet biztosítunk rövid reakcióidővel. Amennyiben igény van közvetlen kapcsolattartásra, akkor megbízásra is van lehetőség, amit összekötünk szállítmányozással, raktározással, ahol a termékek állandó jelleggel 100 százalékos átvizsgáláson esnek át, igény szerint csomagoláson is.

A rossz alkatrészek bekerülése a gyártási folyamatba hatalmas gazdasági és presztízsbeli károkat okozhat, ezért fontos kiemelten, hogy gyártott, illetve a beszállítóktól kapott áru egyaránt ellenőrzésen essen át. A piac és a megbízó igényeihez igazodva, rugalmasan, gyorsan, jól képzett, tapasztalt akció csapatuk ellenőrzi és kiválogatja a hibás darabokat, azokat a legszigorúbb előírások és megrendelői követelmények összesége alapján vizsgálják a megbízó helyszínén vagy számos telephelyeik egyikén. Szolgáltatásaikkal a hibás alkatrészeket 100 százalékos biztonsággal szűrik ki.

– Munkatársaink és mérnökeink rendszeres szakmai továbbképzésekkel készülnek fel a legkülönlegesebb esetek zéró-hibatűrésű megoldására. Egy gyártási hiba feltárása igen időigényes, nem mindig egyértelmű, és általában rendkívüli szakértelmet, precizitást kíván. Független szakértőink bevonásával ezektől a kellemetlenségektől szabadulhatnak meg ügyfeleink. Mérnökeink segítségével maximálisan felügyelhető a gyártási folyamatok összessége.

Vállalják beszállítók gyártási folyamatainak fejlesztését, tervezési, bevezetési továbbá ellenőrzési feladatok minőségének biztosítását folyamatos, illetve rendszeresen visszatérő mérnöki jelenléttel.

– Büszkék vagyunk rá, hogy visszatérő ügyfeleink vannak, és több mint száz céggel állunk kapcsolatban. Az sem utolsó, hogy ma már kétszáznál is több embernek adunk megélhetést. A filozófiánk az, hogy számunkra nincs lehetetlen!

(x)

Kiemelt Partnereink