Beszállítók Kunszigeti tömítőket díjaztak Detroitban

Kunszigeti tömítőket díjaztak Detroitban

autopro.hu | 2015.05.19 14:38

Kunszigeti tömítőket díjaztak Detroitban

A Federal-Mogul Holdings egyik divíziója, a Federal-Mogul Powertrain két Automotive News PACE díjat is elnyert a Detroitban április 20-án rendezett díjátadó ünnepségen. A díjak a gépjárműipari beszállítók kiemelkedő fejlesztési munkáját, technológiai fejlődését és üzleti teljesítményét ismerik el.

Hirdetés

A vállalat a PACE-díjat (Premier Automotive Suppliers' Contribution to Excellence – kiemelkedő gépjárműipari beszállítók kiválósághoz való hozzájárulása) a MicroTorq tömítőelem és a DuroGlide alacsony súrlódási együtthatójú dugattyúgyűrű-bevonat létrehozásáért kapta. A Federal-Mogul Powertrain ráadásul a gyártás során alkalmazott nagy pontosságú csapágy-profilírozás technológiájának elismeréseként is a döntőbe jutott. A díj magyar vonatkozása, hogy a MicroTorq tömítőelem a vállalat magyarországi, kunszigeti gyárában készült.

A kunszigeti gyár

– A tömítőelem gyártásánál különösen fontos a fröccsöntési technológia szigorú betartása valamint a termék felületének 3D szkenneléssel történő ellenőrzése, amelyet Kunszigeten dolgozó munkatársaink nagy pontossággal végeznek el – nyilatkozta Macsotai Péter, a Federal-Mogul Powertrain kunszigeti tömítésgyártó üzemének vezetője.

A MicroTorq olyan fém-gumi tengelytömítés, amely megoldást jelent a gépjárműipar azon igényére, hogy csökkenjen a nem kívánt teljesítményveszteség. A MicroTorq a hasonló termékekkel összevetve akár 80 százalékkal hatékonyabban csökkenti a súrlódási veszteséget, és motoronként akár 1,5 g/km CO2 kibocsátás-csökkenést is képes elérni. Az új tervezési koncepció alapját egy kétcsuklós, rugalmas szakasz képzi, amely egyenletes érintkezést biztosít a forgástengelyen anélkül, hogy jelentős nyomatékveszteséget okozna és csökkentené a termék vagy a motor élettartamát, megbízhatóságát, és amely a motor bármilyen üzemi körülménye mellett alkalmazható.

A vállalat alacsony súrlódási együtthatójú DuroGlide dugattyúgyűrű-termékcsaládja gyémántszerű szénszerkezeten alapuló, innovatív felületi bevonattal rendelkezik. Új lehetőséget jelent az újgenerációs motorok dugattyúgyűrű-technológiájában, melyen keresztül alacsony kopást, illetve jelentős kopási ellenállást biztosít akár egymillió mérföldes futásteljesítményig. A DuroGlide benzin- és dízelmotorokban egyaránt alkalmazható.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink