Best Practice Kifogástalan befogástechnika: Toplus mini befogók a Hainbuchtól

Kifogástalan befogástechnika: Toplus mini befogók a Hainbuchtól

2016.04.22 10:28

Kifogástalan befogástechnika: Toplus mini befogók a Hainbuchtól

A korszerű szerszámgépeket a könnyű hozzáférhetőség és az alacsony energiafogyasztás jellemzi. A munkadarabok már egyre kisebb ráhagyásokkal készülnek, ezért a megmunkálásoknál a forgácsolás mennyiségével szemben a készre munkálás került előtérbe.

Hirdetés

Minimalizmus, amivel számolni kell!

Forgó befogó csökkentett mérettel és kis súllyal az optimális megmunkáláshoz, manapság a megmunkáló eljárásoknál ezek a tényezők egyre nagyobb szerepet játszanak. A HAINBUCH cég számára ez nagy kihívást jelentett, azonban a fejlesztés folyamata egy teljesen új befogósorozatot hozott létre, amely nemcsak 38 %-os súlycsökkenést eredményezett, hanem jelentősen, mégpedig 25 %-kal csökkentette a befogók átmérőjét és hosszát. Azáltal, hogy csökkent a testkontúr, nemcsak könnyebbé vált a megfelelő szerszám kiválasztása, hanem megnőtt a szabad beépítési tér, aminek főleg az ellenorsós gépeknél van nagy jelentősége. A kisebb tömeg eredményezte kisebb energiaigény főleg a sorozatgyártásnál játszik kulcsszerepet, az orsó dinamikus gyorsulása pedig csökkenti a munkaidőt. Végeredményben elmondható, hogy mindez a munkadarab költségre hat előnyösen.

A hatszögletű TOPlus mini befogóeszköz a testben lévő hatszög geometriájú felfekvésének köszönhetően 25%-kal magasabb radiális szorítóerőt biztosít azonos húzóerő mellett, kör geometriájú társaihoz képest.

A gúla alakban elhelyezkedő csúszófelületek teszik lehetővé, hogy a szorítófej teljes felülettel fekszik fel a TOPlus befogótestben nagy munkadarabtűrések esetén is. Ez a geometriai kialakítás arról is gondoskodik, hogy a befogó lényegesen érzéketlenebb a szennyeződésekre, mint az eddigi külső kör geometriával rendelkező szorítófejek, max. 0,015 mm-es körfutási pontosság mellett. Nyers, öntött és kovácsolt darabokhoz, továbbá a finomforgácsú színesfémekhez (pl. a sárgaréz) a TOPlus kiváló megoldást jelent, és az új gyártási stratégiák és legkorszerűbb szerszámgépek tökéletes partnerévé teszik. A gyors átállás, és a rugalmasság érdekében továbbá szorítótüskés és 3-pofás adapterek is rendelkezésére állnak.

HAINBUCH minimalizálás

  • Erősen csökkentett testkontúr
  • Ideális a kisméretű gépeknél
  • Kisebb súly
  • Alacsonyabb energiaigény
  • Rövidebb munkaidők
  • Alacsonyabb munkadarab költségek
  • Nagy szorítóerő
  • Szennyeződésre érzéketlen

(x)

Kiemelt Partnereink