Best Practice Ipar 4.0 – Digitális átállás

Ipar 4.0 – Digitális átállás

Szintézis | 2016.12.09 06:14

Ipar 4.0 – Digitális átállás

Nem kell sci-fi történeteket vizionálnunk, amikor meghalljuk a digitális munkaerő kifejezést. Nem robotok vagy mesterséges intelligencia fogja gyorsítani a munkavégzést (vagy legalábbis ma még nem), hanem innovatív Ipar 4.0 megoldások, melyek megkönnyítik a termelés számos folyamatát.

Hirdetés

Az elmúlt években egyre nagyobb problémát okoz az iparban a szakképzett munkaerő hiánya és ez a trend egyre inkább erősödik. A feldolgozóiparban még soha nem volt ekkora a munkaerőhiány, a gödörből pedig egyelőre nem látjuk a kiutat. Vagy mégis? A megoldás egy új trendben, az Ipar 4.0 koncepcióban rejlik! Az Ipar 4.0 kulcstényezője a hálózat és az infokommunikáció, amely nagyban képes felgyorsítani a termelés, logisztika és adminisztráció lépéseit. Az egyszerűsödő és átlátható munkafolyamatok egyben azt is jelentik, hogy egy adott munkakört könnyebben és az emberi hibázási lehetőséget akár teljesen kizárva el lehet látni.

PRICER ipari kijelző rendszer

Az e-papír alapú digitális kijelzők segítségével a munkautasítások továbbítása vezetékes hálózat nélkül (Optical wireless communication – OWC) villámgyorsan és emberi hibázás kizárásával történik. A PRICER ipari kijelzőkön ábrák, QR és vonalkódok is megjeleníthetők és leolvashatók. Nincs többé elveszett vagy elszakadt címke, csak jól olvasható, ellen- őrzött kijelző!

RFID azonosítás

Az RFID technológia elengedhetetlen az átlátható és könnyen kezelhető raktározás, termeléskövetés, illetve anyagmozgatás megvalósításához. Mivel az RFID technológia nem optikai elven működik, a hozzájuk tartozó olvasóknak nem kell közvetlen rálátást biztosítani, így használatuk rendkívül praktikus és sokrétű.

Egyedi szoftverfejlesztés, applikációkészítés

Speciális munkafolyamatokra célszoftvert! Egyszerűsítse a munkafolyamatokat, spóroljon időt és pénzt, váltson ki felesleges eljárásokat célzott mobilapplikációkkal.

Önnek is van kérdése az Ipar 4.0 koncepcióval kapcsolatban? Tegye fel őket közvetlenük a szakértőknek, a Szintézis Informatikai Zrt. kollégái várják megkeresését.

www.szintezis.hu

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink