Beszállítók Gyökeret verhet hazánkban egy japán technológiai cég

Gyökeret verhet hazánkban egy japán technológiai cég

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.05.13 11:40

Gyökeret verhet hazánkban egy japán technológiai cég

Ünnepélyes keretek között, a japán hagyományoknak megfelelően állították fel a Yamazaki Mazak magyarországi Technológiai Központjának első pillérjét Sóskúton.

Hirdetés

Az oszlopállítási ceremónián Marcus Burton, a Yamazaki Mazak Europe vezérigazgatója elmondta, hogy négy évtizedes európai tevékenységük során 14 technológiai központot nyitottak. - Elértük, hogy mi legyünk a leginnovatívabb és leggyorsabban fejlődő szerszámgép gyártó vállalat. Mindezt az európai infrastruktúránkba történő folyamatos befektetésekkel értük el, mellyel vásárlóink munkáját támogatjuk - fogalmazott a vezető a cnc.hu tudósítása szerint.

Elhangzott hogy Európában mostanra több mint 50 ezer Mazak szerszámgépet telepítettek, a kontinensen működő telephelyeiken ezernél is több alkalmazottal dolgoznak. Az elmúlt 5 évben az Egyesült Királyságban, Düsseldorfban, Lipcsében, Prágában és Katowicében nyitották meg legújabb technológiai központjaikat, melyekkel a cseh- és lengyelországi fejlődést alapozták meg.

Sóskút polgármestere, König Ferenc megköszönte a Mazak vezetőségének és minden alkalmazottjának, hogy elősegítik a térség ipari parkjának további fejlődéseit, hiszen egy megbízható multinacionális vállalat komoly befektetése szerinte nagy hatással lehet az infrastruktúrára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink