Best Practice Gimex: Y és Z generáció integrálása

Gimex: Y és Z generáció integrálása

Somogyi Diána | 2017.06.02 15:50

Gimex: Y és Z generáció integrálása

A Z generáció, vagyis az 1995-2010 között született korosztály lassan bekerül a munkaerőpiac vérkeringésébe. Ez a tény az iparban résztvevő vállalatok számára új kihívást jelenthet, hiszen az 1980-1995 között született Y-okhoz hasonlóan, komoly feladat ezt a generációt motiválni, figyelmüket tartósan fenntartani. A győri GIMEX-Hidraulika Kft. igyekszik minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy az ifjú nemzedékhez közelebb hozza a szakmát.

Hirdetés

Az Y és Z generáció megszólítása ma már nagyrészt az online térben történik. A szakmai tartalmak megosztása a közösségi média felületein óriási jelentőséggel bír. A Gimex elindította Facebook oldalát, Youtube csatornáját, létrehozta Instagram és Pinterest profilját, valamint folyamatosan aktualizálja weboldal tartalmát, amiért idén Web-Oszkárdíjat nyert.

Az online jelenléten túl kiemelten fontos a közvetlen kapcsolatteremtés, programokon való aktív részvétel, amelyek az új generáció fejlődését segítik elő. A Gimex negyedik alkalommal vállalt szerepet a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyen, amely idén a Mach-Tech Ipar napjai kiállításon került megrendezésre. A diákok meglátogatták az érintett standokat és begyűjtötték a termékekkel kapcsolatos információkat, majd egy tesztben tettek tanúbizonyságot tudásukról. Ez számukra kiváló alkalom volt a kapcsolatépítésre és nem utolsó sorban komoly nyeremények megszerzésére. A Gimex termékeiről a következőket tudták meg: a Roemheld mini karos leszorítóhenger maximális munkanyomása 200 bar; a Stark Easy Click nullpontrendszer kiemelt előnye, hogy azonnal bepattan, energiafelhasználás nélkül; a Hainbuch Manok karbon befogó maximális szorítóereje 120 kN. Az információkat interaktív módon kellett begyűjteni, QR kód leolvasással és szakcikkek tanulmányozásával. A Gimex ügyvezetője, Görcs Annamária adta át az első helyezettnek járó Mobilis-különdíjat a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem, Kefo II-es csapatának.

Techtogether résztvevők a Gimex standján

A győri vállalkozás jó kapcsolatot ápol a Széchenyi István Egyetemmel és a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolával. Vendégelőadóként nagy hangsúlyt fektet leendő gépészmérnökök, járműgépészek és járműmérnökök támogatására, így biztosítva a lehetőséget a munkadarab befogástechnika és hidraulika alapismeretek bővítésére. Középiskolai kereteken belül a cég idén először vett részt az évente megrendezendő Lukács-napon és Szakmák éjszakáján. A tanulók figyelmét a vállalat mindig játékos formában igyekszik felkelteni, így idén például egy Hainbuch Manok befogóegység és erőmérő segítségével tesztelhették erejüket a diákok.

Diákok a Lukács-napon


Az iskolapadból nehéz elképzelni az elméleti anyag gyakorlati alkalmazását. Ezt felismerve a Gimex kialakította diákszeminárium programját, mely során a főiskolai és egyetemi hallgatókhoz hozza közelebb a befogástechnika és hidraulika világát. Site visit-ek bevezetését tervezi, mely keretében a tanulók általános képet kaphatnak a különböző munkafolyamatokról, a vállalat és a szerviz csarnok körbejárásával.

A vállalkozásoknak segíteni kell az ipar jövőbeli szakembereit, igazodva az ő igényeikhez. Ezáltal részeseivé válhatnak annak a folyamatnak, ami elősegíti a szakma iránti elhivatottság erősítését. Ez az igazi siker.

Kövess minket Facebookon, Youtube-on, Instagramon és Pinteresten!

www.gimex.hu

[email protected]

Hirdetés

Kiemelt Partnereink