Best Practice Félvezetők lépten-nyomon

Félvezetők lépten-nyomon

2016.11.24 12:35

Félvezetők lépten-nyomon

Ezek az alig látható félvezetők elengedhetetlen részévé váltak mindennapi életünknek, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is találkozott már a termékeinkkel, hiszen a német Infineon Technologies AG ceglédi leányvállalata Magyarország legnagyobb félvezetőgyártó társasága.

Hirdetés

A félvezető egy olyan kristályos anyag, amely szobahőmérsékleten vezeti az áramot, alacsonyabb hőmérsékleten szigetelőként viselkedik.

De mire használhatók?

Ezek az alig látható félvezetők elengedhetetlen részévé váltak mindennapi életünknek, biztosak vagyunk abban, hogy Ön is találkozott már a termékeinkkel, hiszen a német Infineon Technologies AG ceglédi leányvállalata Magyarország legnagyobb félvezetőgyártó társasága. Vállalatunk innovatív megoldásokat kínál a modern társadalom fő kihívásaira az energiahatékonyság, a mobilitás és a biztonság területén:

› Reggel, mikor felébredünk nem is sejtjük, hogy az energia előállításától kezdve a szállításon át, a lámpa felkapcsolásáig számos, akár Cegléden gyártott félvezető működik.

› A konyhába kibotorkálva, a kávét az indukciós főzőlapon megfőzve, a bögrét a mosogatógépbe helyezve tudhatjuk, hogy a mai új inverteres általunk kínált megoldások 40-50 % energia megtakarítást tesznek lehetővé a fehér áruk területén.

› Mindegy, hogy munkahelyünkre villamossal, trolibusszal vagy vasúttal érkezünk meg, a járművek teljesítmény szabályozását is Infineon eszközök biztosítják.

› Munkahelyünkre érve, a lift vagy a mozgólépcső ma már megszokott lágy indítását is alkatrészeinknek köszönhetjük.

› Megcsörren okos telefonunk, amelyben eszközeink biztosítják a jó minőségű kommunikációt.

› Délután taxiba ülünk, hogy pontosan kiérjünk a vasútállomásra. Már egy hagyományos gépjárműben is számos Infineon félvezető található, de ha szerencsénk van és egy hybrid vagy teljes elektromos hajtású autót kapunk, biztosak lehetünk benne, hogy közel 75 Infineon félvezető segíti a biztonságos működést.

› Felszállunk a szuper expresszre és a 20 MW, azaz 27.000 LE teljesítményt az Infineon nagyteljesítményű félvezetői szabályozzák.

› A németországi vasutak ezen eszközök alkalmazásával az optimális gyorsítási feltételek és fékenergia visszatáplálással egy 30 ezres város éves energia felhasználását takarítják meg.

› Kinézve az ablakon nem is gondoljuk, hogy egy távolban forgó szélmotor 1000 háztartás, azaz 4000 fő ellátására elegendő áramot termel, és gondolájában ott csücsülnek a Cegléden gyártott félvezetők.

› Az útlevél ellenőrzés során nagy valószínűséggel mi is egy Infineon chippel ellátott útlevelet nyújtunk át.

› A szállodába érve Infineon chippel ellátott bankkártyával csekkolunk be és a szobákban energiatakarékos inverteres klímát kapcsolunk be.

› Készülünk megpihenni, de a metropolisz nem alszik, reklám fények lüktetnek, a metró és gyorsvasutak hangja a távolból beszűrődik, autók fényei suhannak el és ezen természetes impulzusok mellett eszünkbe sem jut, hogy ezt jelentős mértékben az évtizedeken át megbízhatóan működő, akár Cegléden is gyártott félvezetők biztosítják.

› Látható a széleskörű felhasználás az élet minden területén, pedig nem is beszéltünk orvostechnikai eszközökről, kikötői darukról, építőipari, mezőgazdasági nagygépekről, ahol szintén félvezetőink teljesítenek szolgálatot.

Mindezt úgy, hogy eszközeink előállítása és vevőinkhez történő eljuttatása során 5 %-át sem bocsátjuk ki annak a széndioxid mennyiségnek, amennyit partnereink félvezetőink alkalmazásával megtakaríthatnak.

Magyar telephelyünk szerepe meghatározó a nemzetközi Infineon csoportban.

A kezdetben csak 37 fővel működő társaság ma Cegléd és vonzáskörzetének meghatározó, több mint 900 főt foglalkoztató, folyamatosan növekvő vállalata.

Az Infineonról

Az Infineon Technologies AG a világpiacon vezető szerepet tölt be a félvezető alkalmazások területén, amelyek egy egyszerűbb, biztonságosabb és környezetbarátabb életet kínálnak. Mikroelektronika az Infineontól a szebb életkilátásokkal teli jövő záloga.

A 2016. szeptember 30-án zárult pénzügyi év adatai alapján a vállalat árbevétele 6,473 milliárd eurót ért el és világszerte mintegy 36.000 főt foglalkoztatott.

A vállalatot a frankfurti értéktőzsdén „IFX“ néven, az USA-ban az OTCQX International Premier piacon „IFNNY” néven jegyzik.

(x)

Kiemelt Partnereink