Best Practice Felemelő megoldások: Konecranes daruk az autóiparban (x)

Felemelő megoldások: Konecranes daruk az autóiparban (x)

autopro.hu | 2015.03.24 18:05

Felemelő megoldások: Konecranes daruk az autóiparban (x)

Darura mindenütt szükség van, ahol tárgyakat, anyagokat kell emelni, süllyeszteni vagy mozgatni. Aligha akad olyan iparág a világon, ahol ne lennének jelen a Konecranes darui. Így van ez az autóiparral is, ahol a termelés minden fázisában szerephez jutnak a finn vállalat rendszerei.

Hirdetés

A Kone csoport 1994-es átszervezésekor jött létre a Konecranes, amely nevében, filozófiájában és szakértelmében tovább vitte az egykori anyavállalat 1933 óta szerzett tapasztalatát a daruzás terülétén: így ötvözi egyedülálló módon nyolcvan év szakértelmét egy 24 éves cég frissességével, rugalmasságával és termékfilozófiájával.

Kiváló példa erre termékeik utólagos bővítésének lehetősége: egy sor olyan, intelligens funkcióval lehet akár a megrendeléskor, akár a későbbiekben kiegészíteni ipari emelőszerkezeteiket, amelyek gyorsabbá, pontosabbá, biztonságosabbá teszik a munkavégzést, így a daru együtt fejlődhet az autógyárral.

Ilyen intelligens megoldás a teher lengés szabályozása, amely a finom gyorsítás és a nagy mozgatási sebesség kettős kívánalmát képes egyszerre megvalósítani azáltal, hogy megakadályozza a rakomány lengését. Ezzel nem csak gyorsabban, de pontosabban és biztonságosabban is juttatható célba a rakomány, legyen szó autóalkatrészekről, gyártási nyersanyagokról vagy éppen a gyártósor egyes elemeiről, vagy akár a szerszámokról. A nagy precizitást igénylő munkák elvégzését a mikrosebesség funkció, a könnyű rakományok gyors célba juttatását a daruk kiterjesztett sebességtartománya szavatolja.

A Konecranes darui uralják a teret. A célpozicionálás funkció révén egyetlen gombnyomással a kívánt pontra juttatható a rakomány, míg a területvédelmi funkcióval betanítható a daru, hogy egyes területek fölé érve a kezelő utasításaitól függetlenül mindenképpen tovább haladjon: így garantálható egyes drága gépek vagy éppen a dolgozók épsége, ha a daru útja munka- vagy pihenőterületek fölött vezet el.

A Konecranes megoldásainak közös célja, hogy a felhasználók minél hatékonyabban, gyorsabban és biztonságosabban végezhessék elsődleges munkájukat. Ez persze csak akkor lehetséges, ha mint minden egyéb, a daruk is mindenkor tökéletes üzemi állapotban vannak. Ezért fontos a Konecranes megelőző karbantartási szolgáltatása, amellyel még bekövetkezésük előtt kiszűrhetők a meghibásodások; vagy a távoli adatfelügyelet funkció, amely lehetővé teszi a Konecranes számára, hogy online megfigyelje az ügyfélnél üzemelő daru paramétereit, és figyelmeztesse a felhasználót az esetleges szabálytalan működtetésre, a várható karbantartási igényre, sőt arra is, ha a kezelőszemélyzet továbbképzésével javítható volna a működés hatásfoka.

Ha pedig minden tervezés és elővigyázatosság ellenére bekövetkezik az üzemzavar, a Konecranes éjjel-nappal működő ügyelet szolgáltatása segít minimálisra csökkenteni az állásidőt. Magyarországon a Konecranesnek a legnagyobb az országos szervízhálózata, és mára széles partneri körrel dicsekedhetnek. Az alaptevékenységüket a daru jelentette, majd elkezdtek targoncákkal foglalkozni, és ezzel a nagy munkagépek egész piacát lefedik. Országszerte 500 állandó átalánydíjas szervizszerződést kötöttek, vagyis a cég minden, a gépekkel kapcsolatos feladatot elvégez, és a stratégiai tervek között szerepel a teljes körű szervizszolgáltatás nyújtása.

Kiemelt Partnereink