Best Practice Egész Európának galvanizál a GalvanPlastik Kft. (x)

Egész Európának galvanizál a GalvanPlastik Kft. (x)

Pardavi Mariann | 2014.10.30 12:16

Egész Európának galvanizál a GalvanPlastik Kft. (x)

A székesfehérvári GalvanPlastik Kft. felfutása éppen a gazdasági válság kirobbanásakor kezdődött el. Akkor döntött ugyanis úgy dr. Palásti Károly ügyvezető, hogy az autóiparban használt, krómozott dekorelemek gyártásába kezd.

Hirdetés

A cég kezdetben kereskedelemmel foglalkozott, majd tevékenységük 1992-ben műanyag fröccsöntéssel, 1998-ban pedig műanyaggalvanizálással bővült. A tevékenységi körbe a műanyag fröccsöntés és galvanizálás, valamint egyéb, kapcsolódó szolgáltatások is tartoznak, úgy mint alkatrészek és szerszámok tervezése, szerszámok kezelése és karbantartása, anyagkiválasztás és új termékek kifejlesztésének támogatása.

– Ajtónyitók, díszítőelemek, díszcsíkok, dizájntermékek – sorolja Palásti Károly, milyen termékek jutnak el a székesfehérvári vállalattól az európai piacokra. Beszállítanak például a Mercedesnek, a Volkswagennek, a Skodának, a Rolls-Roycenak. – Franciaország kivételével az egész kontinensen jelen vagyunk.

A teljes egészében magántulajdonban lévő GalvanPlastik Kft. termékei iránti kereslet egyik fő oka, hogy a székesfehérvári üzemben minden folyamat megvalósul a fröccsöntéstől kezdve egészen a galvanizálás befejezesééig – így nem kerül ki a munka egy része más céghez. A megnövekedett kereslet okához sorolja Palásti Károly az elkötezettséget a minőség és a szállítási határidők betartási iránt, de az sem utolsó szempont, hogy felszerelt laboratóriumukban mindenfajta mérést meg tudnak valósítani. A termékeik népszerűsége annak is betudható, hogy Európában senki nem használja, senki nem ismeri a GalvanPlastik Kft. egyedi bevonattechnikáját.

Eredményeiket a számok bizonyítják a legjobban: míg nyolc évvel ezelőtt mindössze 100 millió forint volt a cég éves árbevétele, addig ez tavaly már egymilliárdra rúgott. Nyolc éve harminc munkatárssal dolgoztak, mára már százötven tagot számlál a létszám.

– Sikeres évet zártunk, közel huszonöt százalékkal tudtuk növelni a termelést. A termékeink iránti igény folyamatosan nő: a jelenlegi gyártás két-háromszorosát is el tudnánk adni.

Ha minden a tervek szerint halad, el is fogják adni, ugyanis a közeljövőben megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően összesen további száz embert kívánnak foglalkoztatni. A beruházás még több galvaizálósort hoz magával, s az igényeknek megfelelően új technikákkal is tudnának foglalkozni.

– A kétkomponensű fröccsöntés manapság már nem számít különlegességnek. Jelenleg azzal is dolgozunk, de háromkomponensű technikára is képesek vagyunk. A jövőben a megrendelők kívánsága szerint ráerősítenénk a lézerezésre, illetve a fémgőzölésre. Olyan területen akarunk bővülni, ahol már szereztünk korábban tapasztalatot.

A középtávú célok között szerepel egy új telephely kiépítése is: ezt Palásti Károly az észak-magyarországi régióban képzeli el. Ott, ahol a magyarországi partnereik vannak és könnyebben tud újabb munkatársakat felvenni.

– Ezzel párhuzamosan megtartanánk a jelenlegi üzemet, hiszen az európai vevőinket innen egyszerűbben szolgáljuk ki. A beruházás megvalósítására állami segítségre számítunk, s a következő három évben szeretnénk megvalósítani.

Tevékenységi körök:

  • Felületkezelés
  • Galvanizálás
  • Fröccsöntés
  • Tamponnyomtatás
Hirdetés

Kiemelt Partnereink