Best Practice Creo 3.0 – a beszállítók ideális CAD rendszere (x)

Creo 3.0 – a beszállítók ideális CAD rendszere (x)

autopro.hu | 2014.09.02 09:26

Creo 3.0 – a beszállítók ideális CAD rendszere (x)

A PTC elkezdte a Unite technológiával felvértezett Creo 3.0 szállítását, és ezzel új fejezetet nyit a Multi-CAD világ adatkezelésében. A felhasználók mostantól bármilyen CAD rendszerből származó adatot közvetlenül használhatnak. A Creo 3.0 új eszközökkel támogatja a koncepcionális tervezés szakaszában lehetséges innovációt, ezáltal egyszerűsítve a mindennapos tervezési feladatokat.

Hirdetés

A PTC Creo 3.0-val a PTC bevezeti az új Unite technológiát, amely hatalmas lépést jelent a más CAD rendszerekből származó fájlok konverzió nélküli újrahasznosíthatóságának terén. Ugyanakkor a PTC Creo 3.0 még erőteljesebb és tökéletesen integrált koncepcionális tervezőeszközök bevezetésével biztosítja, hogy a koncepcionális tervezés fázisában kialakított rajzok, modellek teljesen újrahasznosíthatók legyenek a tervek részletes kidolgozásának szakaszában is. Kulcsfontosságú produktivitásbeli fejlesztések biztosítják, hogy ezzel a verzióval a felhasználók még innovatívabb és magasabb minőségű termékeket alkothassanak.

A Unite technológiával egyszerűen működhet együtt a partnereivel, függetlenül attól, hogy azok milyen CAD rendszerrel dolgoznak.

A Creo 3.0-val a PTC által korábban lefektetett stratégia mentén haladtunk. Korszakalkotó Unite technológiánk választ ad a heterogén CAD adatok kezelhetőségének kihívásaira. Azáltal, hogy lehetővé tesszük a tervezők számára, hogy úgy és akkor konvertáljanak adatokat, ahogy és amikor szükséges, és hogy csak azokat az adatokat konvertálják, amelyek szerkesztésre szorulnak, a tervező cégek hatalmas mennyiségű felesleges erőfeszítéstől és költségtől kímélhetik meg magukat mondta Michael Campbell a PTC CAD szegmensért felelős vezetője.

A Creo Freestyle egyesíti a szabadformájú és parametrikus modellezés erejét

Olyan helyzetekben, ahol tervező csapatok különböző CAD formátumok használata mellett tudnak csak együttműködni, a Unite technológia képessé teszi a felhasználókat, hogy ne csak létrehozzák, de meg is őrizzék a tervezői szándékot a PTC Creo és más CAD rendszerek formátumai közötti információ csere során. Ez egyrészt nagyban csökkenti azon erőfeszítések szükségességét, amelyek a tervezési adatok integritásának megőrzéséhez kellenek, másrészt lehetővé teszi, hogy a tervezők közötti együttműködés gyakrabban és már a tervezési folyamat korábbi szakaszaiban is jelen lehessen. A Unite technológiával, az erősebb és a tervezői folyamatba jól illeszkedő koncepcionális tervező eszközökkel, és a termelékenységgel szemben támasztott mindennapos kihívásokra való folyamatos odafigyeléssel ez az új verzió a felhasználóit képessé teszi rá, hogy nagyobb hatékonysággal végezhessék termék tervezői tevékenységüket folytatta Campbell.

A Creo 3.0 minden tervező számára elhozza a fotorealisztikus megjelenítést felár nélkül.

A Unite technológia: CAD egységesítés, együttműködés
A Unite technológia lehetővé teszi, hogy különböző eredetű CAD formátomok közvetlenül felhasználhatók legyenek a PTC Creo ParametricTM, Creo DirectTM, Creo SimulateTM és Creo Options ModelerTM alkalmazásokban. Ennek eredményeképp ez a verzió hatalmas előrelépést jelent, amikor különböző CAD rendszereket egységesítünk PTC Creo-ra, ahogy akkor is, ha olyan partnerekkel kell a tervezési folyamat során együttműködnünk, akik más CAD rendszerekben dolgoznak. A tervezői csapatnak több ideje marad az innovációra ahelyett, hogy olyan nem értékteremtő feladatok elvégzésével töltenék az idejüket, mint a tervezői szándék újra létrehozása a modelleken belül, vagy a redundáns fájlrendszerek megfelelő kezelése.

Minden csomagba belekerül az intelligens csavarkötés varázsló

Hogyan segíti a Unite Technológia a CAD platformok még hatékonyabb egységesítését?

  • A már létező CAD adatok aktuális formátumukban való közvetlen és egyszerű felhasználásával elkerülhető a költséges előzetes adatmigráció
  • A rendelkezésre álló más formátumú CAD adatok könnyedén konvertálhatók PTC Creo formátumba akkor és ott, amikor azok szerkesztése szükségessé válik.
  • Nincs szükség rá, hogy egyes alkatrészek módosításaihoz teljes összeállításokat konvertáljon át. Egyszerűen csak konvertálja a kérdéses alkatrészt, ha annak szerkesztési igénye felmerül.
A Creo Design Exploration modul leegyszerűsíti a brainstormingot

Hogyan támogatja a Unite Technológia a még hatékonyabb CAD együttműködést?

  • SolidWorks®, CATIA® és NX™ fájlok közvetlenül beépíthetők a PTC Creo-ba konvertálás nélkül, ehhez semmilyen külső rendszerre nincs szükség.
  • SolidWorks, CATIA, NX, Solid Edge® és Autodesk® Inventor® fájlok importálhatók a PTC Creo-ba anélkül, hogy a Creo-n kívül bármelyik másik rendszert meg kellene vásárolnia.
  • A Unite technológia felszabadítja a párhuzamos tervezésben rejlő potenciálokat. A tervezői csapatok folyamatos együttműködésben lehetnek a beszállítókkal, partnerekkel. A tervezők gyorsan és problémák nélkül fogadhatnak be más rendszerekben, és a tervezési folyamat korábbi fázisaiban készült CAD adatokat, és képessé válnak a különböző CAD rendszerekben meglévő tervezői szándék megőrzésére. Az eredeti alkatrész és a vele összeföggésben tervezett Creo alkatrészek közötti tervezői szándék még olyan esetekben is megőrizhető marad, amikor a nem Creo adatformátum frissül az összeállításon belül.
  • A tervek határidőre elkészítését segíti, hogy a natív, Creo-val készített és a különböző külső forrású CAD adatok közötti konzisztencia és integritás a fejlesztési folyamat során végig érintetlen marad.
  • A tervek újrahasznosításában és azok csapaton belüli megosztásában hatalmas lehetőségek rejlenek, amik a Unite technológiával kiaknázhatók.
  • Megszüntethető számos másodlagos CAD formátum kezelésének szükségessége, és nagyban csökkenthető a neutrális formátumban történő adatátvitel igénye. A terveket akár a partnerei vagy beszállítói által használt natív formátumban is továbbíthatja.
A kábelkorbács és mechatronikai tervezés is megújult.

Újabb erőforrások az innováció szolgálatában
A PTC Creo 3.0 olyan új koncepcionális tervezőeszközöket ad a fejlesztői csapat kezébe, amelyek biztosítják a jobb minőségű termékek gyorsabb tervezéséhez szükséges kontrollt és rugalmasságot. A PTC továbbra is fontos törekvésének tekinti, hogy a koncepcionális tervezés fázisában születő tervek teljes mértékben felhasználhatók maradjanak a termékfejlesztési szakaszban is.
A Creo 3.0 eszközkészletének új, koncepcionális tervezéssel kapcsolatos főbb funkciói:

  • Az Align™ Freestyle™ tervezési funkció (a PTC Creo része) lehetővé teszi, hogy a tervezők parametrikusan vezéreljenek szabadformázással létrehozott geometriákat, ezzel ötvözve az organikus felületek létrehozásának előnyeit és az asszociatív és parametrikus módosítások erejét.
  • A PTC Creo Layout jobb skálázhatósága és kibővített eszközkészlete a 2D koncepciók kidolgozását, és azok könnyed 3D-s felhasználását segítik.
  • A még könnyebben használható Creo Direct segítségével nagyon gyorsan készíthetünk olyan 3D-s előterveket, amelyeket teljes mértékben használhatunk a Creo Parametric-ben.
  • A PTC Creo Design Exploration Extension egy olyan különleges tervezői környezetet ad a mérnökök kezébe, amit kimondottan a termék modell variációk fejlesztésére, kezelésére alakítottak ki. A fejlesztés tetszőleges pontoknál elágaztatható, és több, egymástól akár teljesen különböző alternatíva alakítható ki. Ezek elemezhetők, vagy piackutatási célra is felhasználhatók. A „brainstorming” végeztével pedig kiválasztható az ideális változat. A folyamat kis energiaráfordítással kezelhető, és tökéletesen illeszkedik a Windchill PDM környezetbe is.
Komoly fejlesztés történt az eszterga megmunkáló központok programozásában

Produktivitás növelése
A PTC Creo 3.0 új és továbbfejlesztett munkafolyamatokat nyújt a mindennapi feladatok egyszerűbb elvégzéséhez. A legjelentősebb fejlesztési területeket kiemelve:

  • Drasztikusan továbbfejlesztett valós idejű megjelenítés minden tervezői csomagban felár nélkül. Lélegzetelállító termék prezentációk készíthetők játszi könnyedséggel.
  • Beépített 3D-s kereskedelmi elemtár több millió tétellel
  • Automatizált csavarkötés varázsló minden csomagban
  • Továbbfejlesztett súgó rendszer, az új felhasználókat segítő speciális eszközökkel
  • A Flexible modeling rengeteg új funkcióval bővült, még hatékonyabbá téve a bonyolult import modellek (pl. öntvények) szerkesztését
  • Az analízis kezelése még egyszerűbbé vált az új felhasználói felületnek köszönhetően, ezen felül számos funkcionális fejlesztés is történt
  • A modellezés területén olyan új funkciók jelentek meg, mint például az állandó húrmetszetű lekerekítések, új felületi analízis eszközök, a görbére hajlított modellek teljesen megújult kezelése. Az újratervezett referencia vizsgálóval egyszerűbbé válik a bonyolult modellek kezelése, a referenciák átvezetése, vagy éppen a modellezési hibák okainak felderítése.
  • A lemeztervezésben új funkciókkal bővült a komplex modellek tervezése, és további automatizálási lehetőségek jelentek meg.
  • A PTC Creo eleve tartalmazza a Mathcad Express-t. A termékekhez kapcsolódó műszaki számítások belementhetők a modellekbe.
  • A szerszámtervezők eszköztára is jelentősen kibővült. A díjmentes alap fröccs-szimuláció és a 3D-s falvastagság elemzés minden tervezői csomagba belekerül.
  • Az NC technológia területén a fejlesztők elsősorban az eszterga megmunkáló-központok hatékonyabb kezelésére koncentráltak.
  • Új, nagy teljesítményű kábelkorbács tervező szakmodulok jelentek meg, és mechatronikai fejlesztés is hatékonyabbá vált.
Kitöltés szimuláció minden tervezői csomagban

Nagyra értékeljük a PTC elkötelezettségét a felhasználóik versenyképességének növeléséhez. A Creo 3.0-ban az egész terméken átívelő új fejlesztések nagyban javítják a mérnöki munka hatékonyságát mondta Andrew Hermanson, a Daktronics cég CAD adminisztrátora. A csapatunk különösen az új Design Exploration Extension modult szeretné minél előbb alkalmazni. Ez hatalmas rugalmasságot fog jelenteni számunkra azzal, hogy több terv koncepciót tudunk elkészíteni, elemezni. Ráadásul a koncepció készleteket arhiválhatjuk is esetleges későbbi újabb iterációkhoz. Az arhívumokban jól nyomon követhető, hogy milyen döntést hoztunk és miért.

További információk:
06-1/371-8060, www.snt.hu/cad

Hirdetés

Kiemelt Partnereink