Best Practice A CoreTech System bejelentette a Moldex3D szoftverének új, 14.0 verzióját

A CoreTech System bejelentette a Moldex3D szoftverének új, 14.0 verzióját

2016.04.18 12:12

A CoreTech System bejelentette a Moldex3D szoftverének új, 14.0 verzióját

Ipar által elismert, megbízható szimulációs szoftver a műanyagipar számára.

Hirdetés

A CoreTech System (Moldex3D) Co., bejelentette a Moldex3D R14.0 szoftvert. Ebben az új verzióban jelentős fejlesztések történtek annak érdekében, hogy a felhasználók gyorsabban és egyszerűbben dolgozhassanak komplex modelleken megnövelt pontossággal. A szoftverben számos új haladó szimulációs funkció is megjelent.

A Moldex3D R14.0 számos fontos fejlesztésével a megoldó robusztusabbá és pontosabbá vált. A továbbfejlesztett megoldó kevesebb háló elemet igényel és toleránsabb a gyengébb minőségű geometriákkal szemben, ezzel biztosítva a sikeres szimulációkat a pontosság megtartása mellett. Ami még ennél is fontosabb, a hálózás rugalmassága tovább növekedett: lehetővé válik, hogy a felhasználók különböző hálózási algoritmusokat használjanak. Mindez hatékonyabb munkafolyamatot és nagyobb pontosságot eredményez a pre-processing fázisban.

A Moldex3D R14.0 egyik legfontosabb új funkciója a Designer BLM új generációja. A Boundary Layer Mesh (BLM) egy erőteljes nagyfelbontású hálózási technológia komplex és nagyméretű modellekhez. Az új verzió még magasabb szintre emeli ezt a nagy teljesítményű BLM hálózási technológiát. Az automatizált háló generátor jelentősen felgyorsítja a magas minőségű hálók készítését, megengedve a felhasználóknak, hogy akár 5 belső réteget hozzanak létre a prizmatikus hálókon belül a burkoló réteg felbontásának javítása érdekében. Az automatikus javítás drasztikusan lecsökkenti az esetleges háló hibák manuális javítási igényét. Ezek a fejlesztések a komplex geometriák kezelésénél hatalmas előrelépést jelentenek, és lecsökkentik a hálózási időket.

A Moldex3D R14.0 verzióban a felhasználók akár 5 belső prizmatikus réteget is választhatnak a BLM hálóban

A CoreTech System felismerte a folyamatosan növekvő igényt a könnyűsúlyú termékek szimulációja iránt. A továbbfejlesztett szál orientáció szimulációban további új funkciók segítik a tervezők munkáját szálerősítésű műanyag (fiber-reinforced plastic - FRP) termékek esetén. A Moldex3D Digimat-RP egy fontos új fejlesztés, ami jól demonstrálja a CoreTech System elkötelezettségét az FRP termékek szimulációja iránt. Ez a funkció kombinálja a Moldex3D igazi 3D-s műanyag fröccs-szimulációs képességeit a Digimat specializált, haladó anyag modellezését az FRP termékek fejlesztési munkafolyamatának leegyszerűsítése érdekében.

“Nagyon örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket a CoreTech System-mel, hogy a Digimat-RP-t közvetlenül elérhetővé tegyük Moldex3D-n belül, lehetővé téve ezzel közös vásárlóinknak az igazi konkurens fröccsöntési folyamatot és FRP terméktervezést optimális teljesítmény mellett,” mondta Dr. Roger A. Assaker, az e-Xstream engineering és Chief Material Strategist ügyvezetője az MSC Software-nél.

Az új Resin Transfer Molding (RTM) modul egy másik tökéletes kiterjesztése a Moldex3D-nek a kompozit termék gyártás irányába. A Moldex3D igazi 3D-s szimulációja, a komplex geometriák kezelése és az anyagok felcserélését lehetővé tevő mechanizmus a többrétegű kompozit tervekben valósághűen vizualizálható, ami további optimalizálást tesz lehetővé az RTM folyamatban.

A Moldex3D R14.0 új Resin Transfer Molding moduljával tökéletesen szimulálja az áramlás viselkedését szélturbina lapátban a vastagság irányában

Az R 14.0 másik jelentős fejlesztése az innovatív Hot Runner Steady (HRS) analízis, ami közvetlenül kezeli napjaink komplex forrócsatornás rendszereinek áramlás kiegyensúlyozási problémáit. A Moldex3D megoldója HRS analízist végez a forrócsatorna elrendezése alapján, és mindegyik megvágás áramlási viszonyairól értékes információt biztosít a felhasználóknak a forrócsatorna optimalizálásához. A HRS analízis ugyanolyan pontosság mellett 15-ször gyorsabb számítást biztosít, mint a kitöltési analízis. Ezzel több alternatíva próbálható ki ugyanannyi idő alatt, és egyértelműen javulhat a minőség.

A Moldex3D HRS 15-ször gyorsabban nyújtja a kitöltési analízissel megegyező pontosságot

Dr. Venny Yang, a CoreTech System (Moldex3D) elnöke szerint: “A mi alapvető missziónk, hogy felhasználóink számára versenyelőnyt biztosítsunk napjaink gyorsan változó üzleti környezetében. Folyamatosan konzultálunk felhasználóinkkal, visszajelzéseiket beépítjük a szoftverünkbe, hogy magas minőségű műanyag termékeket tervezhessenek és gyárthassanak. A Moldex3D R14.0 egy igazi megtestesülése ennek a célunknak, amiben számos ügyfél által kért haladó fejlesztés, valamint innovatív új funkciók valósultak meg, emellett jelentősen nőtt a megoldó teljesítménye is.”

A Moldex3D R14.0 már most elérhető. Árakért és részletes termék információkért kérjük forduljanak a Moldex3D hivatalos magyarországi forgalmazójához:

S&T Consulting Hungary Kft.

+36-1/371-8060, [email protected], www.snt.hu/cad

(x)

Kiemelt Partnereink