Best Practice 42 százalékos árbevétel növekedés 2014-ben az S&T PLM üzletágánál (x)

42 százalékos árbevétel növekedés 2014-ben az S&T PLM üzletágánál (x)

autopro.hu | 2015.02.26 09:49

42 százalékos árbevétel növekedés 2014-ben az S&T PLM üzletágánál (x)

Az S&T PLM üzletágának árbevétele 42 százalékkal nőtt 2014-ben, ami közel hatszorosa volt az ipar 7,6 százalékos bővülésének. Ezzel a sikerrel a cég ugrásszerűen növelte piaci részesedését a magyar gépészeti CAD/CAM/CAE/PLM piacon. A kiemelkedő eredmények visszaigazolják az S&T minőség orientált piaci stratégiájának helyességét. A PTC - a Creo és Windchill szoftverek gyártója - a lehető legmagasabb, „Platinum” partneri minősítéssel ismerte el az S&T tevékenységét.

Hirdetés

Kirobbanó formában a cég

Az S&T töretlenül és dinamikusan növekszik mind Magyarországon, mind a régióban. Az S&T Consulting Hungary Kft. árbevétele 2014-ben több, mint 7,5 milliárd Forintra nőtt, amely 12%-os növekedés a 2013-as eredményhez képest. A cégen belül a legnagyobb növekedést a CAD/CAM/PLM üzletág érte el, emellett kiemelkedően teljesített az IT Biztonság és az SAP üzletág is. Az új technológiák (pl. felhő alapú megoldások) portfólióba illesztése valamint a szolgáltatási minőség folyamatos javítása a nemzetközi szabványok (pl. ITIL, ISO27001, ISO9001, stb.) adaptálásával nagyban hozzájárultak a sikerhez. A cég stratégiai célja, hogy 2015-ben tovább bővítse professzionális szolgáltatásainak körét.

TIPA Kft. A Creo nagy hatékonysággal kezeli a nagy összeállításokat, ami alapvető fontosságú az egyedi géptervezők számára.

Creo 3.0: telitalálat, amire már régóta várt az ipar

A PTC 2014-ben mutatta be csúcskategóriás CAD/CAM/CAE szoftverének a Creónak a 3.0 verzióját. A Creo a CAD/CAM/PLM üzletági siker legfőbb letéteményesévé vált. A fejlesztők egészen új szintre emelték a CAD rendszerek közötti együttműködést a Creo Unite technológiával. A Creóval a beszállítók bármilyen partnertől közvetlenül fogadhatnak CAD modelleket. A Flexible Modeling funkcióval gyakorlatilag úgy szerkeszthetik azokat, mintha azok eleve Creóban jöttek volna létre. Az együttműködő cégek a Creo segítségével képesek a más rendszerekben történt változásokat szinkronizálni. Ez egy hatalmas ugrás az iteratív termékfejlesztés történetében. A Creo 3.0-val a cégek egyetlen professzionális szoftverre szabványosítva maximalizálhatják hatékonyságukat, és rugalmasan alkalmazkodhatnak a folyamatosan változó vásárlói igényekhez.

Creo: villámgyors terjedés a járműiparban

2014 végére világszerte a Pro/ENGINEER felhasználók mintegy 70%-a állt át Creo technológiára. A világ jelenlegi két legnagyobb autóipari cégénél, a Toyotánál és a Volkswagen csoportnál is megtörtént a váltás. A Volkswagen csoport (így az Audi is) 4000 munkahelyen vezette be a Creót és követte őket a csoport 260 beszállító cége is. Az olyan Tier-1 beszállítók, mint a Bosch, Knorr-Bremse, ZF, GKN szintén implementálták a Creót.

Mindezek komoly ösztönző hatást fejtettek ki a magyar beszállítókra is.

Meglévő és új Creo vásárlók

2014-ben a kulcs felhasználók döntő többsége Creo-ra frissítette szoftvereit Magyarországon, ezen felül jelentősen nőtt a meglévő felhasználóknál a Creo munkahelyek száma is.

2013-hoz képest 35%-kal nőtt az új Creo vásárlók száma, ami jól mutatja a szoftver dinamikáját.

Pozsga Viktor egyéni vállalkozó. A Creo a legkisebb cégek számára is kifizetődő, a szerszámtervező modulollal rugalmasan és gyorsan készíthetők komplex tervek.

S&T támogatás KKV-k és egyetemek számára

Az S&T egy tőkeerős multinacionális vállalat. Ezt a hátteret felhasználva indította el az S&T 2014-ben a KKV-k számára kidolgozott hosszú futamidejű, kamatmentes részletfizetési programot, amivel számos cég számára vált elérhetővé a Creo nyújtotta csúcstechnológia. Ez a program 2015-ben is elérhető az érdeklődő cégek számára.

2014-ben az S&T több egyetemi autóépítő csapatot is felkarolt. A csapattagok a díjmentes Creón túl ingyenes professzionális oktatásokon is részt vehettek az S&T szervezésében.

BME Paradicsom csapat. A különleges, küllő nélküli agymotor és a jármű tervei Creo-ban készültek.

Platinum partneri státusz a PTC-nél

Az S&T sokat invesztált 2014-ben a PTC technológiákba. Folyamatosan bővül a támogatást végző szakértői csapat, a növekedés 2015-ben is folytatódik. A kollégák intenzív képzési programon vettek részt és szereztek minősítéseket Windchill PLM és Creo szoftverekkel kapcsolatban. A PTC minőségbiztosítási szakemberei a 2014-ben az S&T által megvalósított kiemelt Windchill PLM projekteket részletes ügyfél oldali mélyinterjúkkal elemezték. Az általános ügyfél elégedettség tízes skálán mérve átlagosan 9,6-ot ért el, ami nemzetközi mércével is kiemelkedőnek számít.

Az elért minőségi és árbevételi mérőszámok alapján döntött úgy a PTC, hogy a nagy presztízst jelentő és számos többlet előjogot tartalmazó Platinum partneri státuszba sorolja át az S&T-t.

Büttner Kft. Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel.

Kiegyensúlyozott eredmény más termékeknél is

Az üzletág a PTC megoldásokon - Creo, Windchill, Mathcad - túl jól teljesített a Magma öntészeti analízis, Moldex3D fröccs-szimulációs, az alkatrészgyártásra specializálódott Esprit és szerszámgyártásra optimalizált NCG CAM szoftvereivel is. Bár a mérce magasra került, a 2015-ös terv is kétszámjegyű növekedést irányoz elő.

További információk:
S&T Consulting Hungary Kft.
06-1/371-8060, www.snt.hu/cad

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink